Ektepakt
Ektepakt er en skriftlig avtale mellom ektefeller, som normalt omhandler hvordan ektefellene skal dele formuen ved en eventuell oppløsning av ekteskapet.
Når er det nødvendig med ektepakt?
- Det er nødvendig å opprette ektepakt dersom dere ønsker å avtale helt eller delvis særeie, eller dersom en av dere vil gi den andre en spesielt verdifull gave.
- Særeiet kan gjelde for den ene eller begge ektefellene.
Når og hvordan skal ektepakten opprettes?
- Ektepakter kan opprettes både før inngåelse av ekteskapet og senere.
- Det gjelder flere krav til hvordan ektepakten skal inngås. Det vil ofte være nødvendig at ektepakten tinglyses for at den skal få den ønskede virkningen.
Hva hvis en ektefelle dør?
- Hvis en ektefelle dør, har den andre ektefellen i de fleste tilfeller anledning til å sitte i uskiftet bo. Det betyr at ektefellen fortsetter å råde over den avdøde ektefellens eiendeler, slik at arvingene ikke mottar arv før også den andre ektefellen er død.
- I utgangspunktet har man ikke rett til å sitte i uskiftet bo med det som er særeie, men det er mulig å gjøre avtale om dette i ektepakten. Det er også mulig å avtale at ektefellens særeie skal bli felleseie ved død.
Har du inntekt og formue under visse grenser, kan du ha krav på fri rettshjelp.
Vi hjelper deg også med:
Vil du snakke med en advokat?
Legg igjen ditt nummer, så ringer vi deg så snart vi kan. Praten er gratis og uforpliktende. Du kan også selv ta kontakt:
"(Må fylles ut)" obligatorisk felt